EPC Residentiële gebouwen

Het EPC voor residentiële gebouwen is sinds 2008 het meest gekende energieprestatiecertificaat. Deze is verplicht te hebben bij een openbare verkoop of verhuur van uw huis, appartement, studio,… Het EPC…
Read More

EPC Kleine niet-residentiële gebouwen

Sinds begin 2020 dienen kleine niet-residentiële units ook te beschikken over een EPC. Kleine niet-residentiële panden worden niet gebruikt als verblijfplaats maar dienen eerder voor een professionele activiteit uit te…
Read More

De EPC-labelpremie van 2021

De Vlaamse overheid heeft energiedoelstellingen vastgelegd voor 2050 waarmee uw EPC wordt vergeleken. U kan deze bekijken op het EPC +*. Om aan deze doelstellingen te voldoen geeft de Vlaamse…
Read More

Welke EPC’s kunt u combineren?

Er zijn enkele situaties waar u een energieprestatiecertificaat van residentiële en kleine niet-residentiële eenheden kunt combineren. Dit om te voorkomen dat kleine panden en woningen, waar deze eenheden vaak gelegen…
Read More

Het EPC+, wat is er veranderd in 2019?

De eerste energieprestatiecertificaten hadden enkel een energiescore in kWh/m². Sinds januari 2019 is dat anders. Het EPC geeft sinds 2019 een duidelijker overzicht van de verschillende delen van de woning…
Read More

Wat als mijn oud EPC nog geldig is?

De meeste EPC’s zijn 10 jaar geldig, zelfs wanneer er aanpassingen zijn uitgevoerd die invloed kunnen hebben op dat EPC. Denk maar aan een nieuwe zonnepaneelinstallatie. Indien deze termijn niet…
Read More

Wie maakt mijn EPC?

Een energieprestatiecertificaat mag niet zomaar door iedereen opgesteld worden. Voor het opstellen van een EPC dien je een opleiding “Energiedeskundige type A” gevolgd te hebben bij een erkende opleidingsinstantie. Na…
Read More

Wat als ik geen EPC laat maken?

Er zijn verschillende controles op de aanwezigheid van het EPC. Zo heeft een notaris meldingsplicht bij het ontbreken van een EPC bij de verkoop. Ook voert het Vlaams Energie Agentschap…
Read More
Menu